Menno van der Heide bezocht voor DREAMS het statige InterContinental Amstel Amsterdam waar Mireille Kaptein (46) werd uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2019. Mireille is algemeen directeur van Kaptein, een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de productie, verwerking en verpakking van kaas en boter. Kaptein geeft al ruim tien jaar leiding aan het bedrijf dat vestigingen heeft in Heiloo, Oosthuizen en het Belgische Bilzen. Er werken 180 mensen, het bedrijf is naar eigen zeggen goed voor ruim 90 miljoen omzet. Het bekendste merk uit haar stal is ‘Echte boter’; kaasliefhebbers kunnen Old Alkmaar en Alkmaars Roem kennen. De producten worden naar 55 landen over de wereld geëxporteerd. Zij ontving de titel ‘Zakenvrouw van het Jaar 2019’ voor haar actieve personeelsbeleid waarin welzijn en persoonlijke groei van werknemers centraal staan en eveneens voor haar inspirerende rol in netwerken zoals Business Women Noord-Holland en WomenSbizz.

Mireille: “Ik zie de prijs als aanmoediging voor alle ondernemende vrouwen van Nederland”, reageerde Kaptein op het winnen van de prijs “Mijn advies aan hen allen: laat je niet weerhouden door een plafond, of die van glas is of van beton, maar sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans.”

Het is de 38e keer dat de prijs werd uitgereikt. Eerder gingen onder andere reisondernemer Elske Doets, architect Francine Houben en automatiseerder Meiny Prins voor. De prijs, die voluit Prix Veuve Clicquot Business Woman of the Year Award heet, is vernoemd naar de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in 1805 na de dood van haar man het beroemde champagnehuis in handen kreeg en liet opbloeien.Het was een stijlvolle bijeenkomst en de gasten lieten zich de champagne van DREAMS partner Veuve Clicquot natuurlijk van harte smaken. DREAMS feliciteert Mireille Kaptein met het behalen van deze prestigieuze prijs en wenst haar heel veel succes toe!

Met dank aan Veuve Clicquot, Menno van der Heide en Coebergh Communicatie & PR.

Photo Credits: Specialpixels