DREAMS partner Marcel Bastiaans is weer goed bezig! Onze sympathieke en buitengewoon getalenteerde kunstenaar Marcel Bastiaans doet het ook bijzonder goed buiten onze landsgrenzen. Na de expositie bij Bugatti in 2018, waarbij hij een serie speciale 3D-schilderijen exposeerde, is de vraag naar vrij werk van zijn automotive art aanzienlijk toegenomen. Met name door kunstminnaars in Italië en de Verenigde Staten.

Marcel heeft een groot en gevarieerd oeuvre op zijn naam staan waaronder veel vrij werk, maar de schilderijen met auto’s als thema maakt hij voornamelijk op verzoek van verschillende automerken, musea, particulieren en bedrijven.

In april 2019 werd Marcel uitgenodigd voor een solo-expositie in de Raadszaal van Sant’Agata Bolognese, de Italiaanse stad van Automobili Lamborghini. Dit ter ere van Ferruccio Lamborghini, de oprichter van het bedrijf. Dit alles onder toezicht van de familie Lamborghini en het Lamborghini Museum. Tegelijkertijd werd een standbeeld en een plein onthult ter ere van Ferruccio.
Afgelopen juli werden er twee kunstwerken van hem onthuld in deze stad. Eentje permanent voor het Gemeentehuis en een groot werk permanent voor de historische stadsmuur. Tijdens de onthulling mocht Marcel van de burgemeester een officiële oorkonde ontvangen, een hele eer voor Marcel Bastiaans en daar zijn wij bij DREAMS trots op!

Daarna vond de opening van zijn solo-expositie plaats met veel prominente gasten zoals leden van de familie Caruso, Riva en Pavarotti, Christian von Koenigsegg, Loris Bicocchi, Claudio Zampolli en Horacio Pagani.

Marcel zit in de tussentijd niet stil, hij is weer bezig met een spectaculair project; in oktober wordt de unieke Art-Bike onthult die hij heeft gemaakt in opdracht van het Italiaanse motorfietsmerk Ducati. Diezelfde maand heeft hij, op persoonlijke uitnodiging van de voormalige eigenaar van het automerk Bugatti  Romano Artioli, een solo-expositie in de Bugatti fabriek.

En het gaat nog even door; eind oktober vliegt hij op uitnodiging naar Las Vegas voor de besprekingen voor een solo-expositie aldaar in 2020. Details volgen daarover later.

Verder staan er exposities in Manhattan, New York en San Diego op de planning en gaat Marcel volgend jaar weer schilderen in zijn ateliers in New York en Ibiza om nieuw vrij en divers werk te maken. Natuurlijk blijft hij ook in zijn atelier in Oirschot gestaag doorwerken aan werk voor de grote solo-expositie in Las Vegas in 2020.

Wilt u op de hoogte blijven van de ‘escapades’ en het werk van Marcel Bastiaans? Bezoek dan zijn website en volg Marcel op Facebook.

www.marcelbastiaans.com